Daar zit je dan … in het appartement boven Graanmarkt 13 met een uitgesproken missie. Kijkend naar de eerste beelden van het gloednieuwe VIER-programma Grillmasters. En ineens werd mijn aandacht gevestigd op een man, die mij wel heel bekend voor kwam. Zijn naam: Giorgio De Francesco. Een man met een naam uit het betere Romeo & Julia-repertoire. Maar vooral een uitstekende Grillmaster. Zo heeft hij al een Belgische titel culinaire barbecue op zijn palmares staan. In een verleden was de Kempense-Italiaanse kok vele maanden lang de chef in het restaurant van mijn vorige werkgever. Plots was mijn focus alom daar. Ik fluisterde tegen mijn buurman: ‘Ik ken die man’. Mijn immer minzame pa, die voor me zat, vroeg ik heel stilletjes: ‘Is hij hier?’. Onmiddellijk kreeg ik bijna als antwoord: ‘Ja hoor, alleen zijn dochter Allegra moet werken”. Vijf jaar lang had ik hem niet meer gezien. Nu dook hij ineens op bij het kleine televisiescherm. Na de voorstelling ging ik naar hem op zoek. Het duurde niet lang voor ik hem tegen het lijf liep. Hij herkende me nog. ‘Chef, alles goed. Dat is lang geleden.’ Ik kreeg een glimlach tot over mijn oren terug. “Dat klopt, jongen” en hij gaf me een stevige handdruk terug. Een blij weerzien volgde. Naar verluidt is barbecue pure vuurbeheersing. Dan moeten de lessen van Seppe Nobels en Peter De Clercq voor Giorgio een eitje zijn. Want een Italiaan met zijn temperament kan zelfs de grootste waakvlam overmeesteren.
Foto: Jan Liekens
Meer foto’s kan u ontdekken via:
https://goo.gl/4JBzLK